Pelle Svanslös logotyp

Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendium!

Pelle Svanslös är så mycket mer än bara en lustig figur. Hans grundvärderingar om alla människors lika värde har sedan debuten 1939 varit en genomgående röd tråd i Gösta Knutssons berättelser om honom och hans kamrater.

”Ingen har allt men alla har nå’t” och ”Det spelar ingen roll om man har svart eller vit nos, det handlar om hur man är” är några exempel på de kloka ord som Pelle har sagt under åren.

Vi tror att barn som växer upp med sunda ideal redan från början kan bli bättre människor som vuxna och vi tror att berättelserna om Pelle kanske kan hjälpa till där.

Därför har vi instiftat Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendium som kommer delas ut den 12 oktober varje år, på Gösta Knutssons födelsedag. Stipendiet, som delades ut för första gången 2014, är på ett prisbasbelopp och delas ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde. Särskilt ska kommunala eller privata förskolor – anställda, klasser eller organisationen – och personer knutna till dem uppmärksammas.

Ansökan

Ansökningstiden för stipendiet är 1 aug – 15 sept varje år.

I ansökan som görs på ett blankt papper, skriver ni ner vilka ni är, hur ni har jobbat, vad ni har jobbat med, under vilken period och vad resultatet blev.

Finns det bilder eller arbetsmaterial etc, så får ni gärna bifoga det också.
Skicka in till oss per mail mats.fromme@sagogrand.se eller post:
Sagogränd AB
Brännkyrkagatan 91
118 23 Stockholm

 

Styrelsen för Sagogränd AB

Varukorgen är tom