Pelle Svanslös logotyp

Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendiet!

Pelle Svanslös är så mycket mer än bara en lustig figur. Hans grundvärderingar om alla människors lika värde har sedan debuten 1939 varit en genomgående röd tråd i Gösta Knutssons berättelser om honom och hans kamrater.

”Ingen har allt men alla har nå’t” och ”Det spelar ingen roll om man har svart eller vit nos, det handlar om hur man är” är några exempel på de kloka ord som Pelle har sagt under åren.

Vi tror att barn som växer upp med sunda ideal redan från början kan bli bättre människor som vuxna och vi tror att berättelserna om Pelle kanske kan hjälpa till där.

Därför har vi instiftat Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendiet som kommer delas ut i oktober varje år, i samband med Gösta Knutssons födelsedag. Stipendiet, som delades ut för första gången 2014, är på ett prisbasbelopp och delas ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde. Särskilt ska kommunala eller privata förskolor – anställda, klasser eller organisationen – och personer knutna till dem uppmärksammas.

För att söka stipendiet är det viktigare att arbeta med Pelle Svanslös värderingar än med Pelles karaktär. Men, givetvis är det ingen nackdel.

Ansökningsperioden för 2020 är nu stängd.
Nästa ansökningsperiod är 1 juni – 15 september 2021.

Följ oss i sociala medier

Logotyp InstagramFacebook Logotyp

Varukorgen är tom