Författare och Illustratörer

Gösta Knutsson

Skapare Pelle Svanslös

Gösta Knutsson (1908-1973) Gösta Knutsson föddes i Stockholm 1908. Som barn läste han mycket, bl a ”Alice i Underlandet” och alla böckerna i barnbiblioteket Saga. Han gjorde också tidningar till familjen och släkten. Senare började Gösta Knutsson att studera på Uppsala universitet och tänkte bli lärare eller bibliotekarie.

Läs mer »

Jan Gissberg

Originalillustratör

Jan Gissberg är tecknaren som ligger bakom att Pelle och de andra katterna i berättelsen om Pelle Svanslös fick det utseende som de har idag. Detta skedde i samband med att de tecknade filmerna om Pelle togs fram i slutet av sjuttiotalet.

Läs mer »

Ingrid Flygare

Illustratör

Ingrid Flygare är uppvuxen i Forshaga i Värmland, tog Bachelorexamen i Illustration på Academy of Art University i San Fransisco, USA 1997. Sedan dess har hon jobbat som illustratör och bland annat tecknat prisbelönta webbspel men även illustrerat till bilderböcker, tidningar, reklam och läromedel. Ingrid bor i Stockholm med man och barn.

Läs mer »

Åsa och Michael Rönn

Författare

Katter har alltid funnits i våra liv. En anledning är säkert att vi bägge två växte upp med Pelle Svanslös. Vi slukade böckerna och lyssnade gärna till Gösta Knutssons uppläsning av Pelles äventyr i radio. Michaels första katt hette Fritz och Åsas var grå. När vi flyttade ihop var vårt första husdjur förstås en katt.

Läs mer »

Jens Peter De Pedro

Författare

Jag heter Jens Peter och kallas ofta JP. Jag är uppväxt på Lidingö på sjuttio- och åttiotalet. Som tonåring försökte jag så gott det gick att dölja min kärlek till skateboard- och Hip Hop-kulturerna, som på Lidingö på den tiden ansågs vara fåniga företeelser.

Läs mer »

Lovisa Lesse

Illustratör

Jag gillar djur och att teckna djur, katter och får är mina favoritdjur. När jag får chansen så brukar jag smyga in något djur i mina illustrationer. Här hemma har vi har tre katter som alla är väldiga personligheter och också väldigt olika varandra till både utseende och sätt.

Läs mer »
Följ oss i sociala medier

Logotyp InstagramFacebook Logotyp

Varukorgen är tom